Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah...hari ini rezeki pavlova kembali lagi...di kesempatan ini Ai nak share sikitlah step step buat pavlova ini dari cara penyediaannya...
sesi mengadun meringue..pukul sampai kental dan gula betul2 hancur
sesi pembakaran bermula...tit ..tit..tit..tit...sesambil dulu buatlah kerja lain..lama sesi pembaran nie...tapi jgn sampai terlupa plak...hangus daa...
inilah hasilnya roses pavlova ku dah siap disejukkan
makan camtu pun sedap tapi yang ada kencing manis jangan nak makan lelebih yer....den x bertanggungjawab jika bacaan gula naik...sendri mau ingat maa...
stoberi baru beli siang tadi..mahal dah beb..dulu beli RM 8.99 sebekas skang takde packaging tu..dah tukar bekas besar sikit harga ambik kao...RM 15.99 sebekas...nak tak nak angkat jugaklah...
ini plak buah kegemaran kiwi ...harga pun kekadang dah mahal ikut jenis..so far yg color ijau ni ok..ada 1 jenis tu kadang terbeli gak kes nak cepat la tu..isinya color kuning sikit..aduh memang x menarik jiwa tengok...pucat jer kuningnya...
siap sesi memotong buah Ai selalunya tambah lagi 1 jenis buah selalunya peach, adakala dragon fruit jika kebetulan berjumpa dan jika tiada Ai akan lebihkan kuantiti 2 jenis buah bagi menggantikan 3 jenis buah...
Untuk krimnya pula, Ai tak pukul malam nie..sok pepagilah...sebab customer nak pagi..so sempatlah..lagipun x best Pavlova ni kalau letak krim awal sangat..tak rangup...
Sekian untuk kali ini..nanti Ai update lagi entri terkini yer...
ok kita sambung semula hasil roses pavlova yer...
berkenan tak...
yang ni selit order dari kawan sekolah...
T.Q Aida for your repeat order...
No comments:
Post a Comment